• Advertisements

Renuntarea la tigari, ingrasa?

Image and video hosting by TinyPic

Teama de a castiga in greutate poate fi o obstacol major psihologic in orice încercare de a renunta la fumat. Renunţarea la fumat va reduce semnificativ riscurile de boli cardiace majore şi tipuri de cancer . Este mult mai uşor să dai jos câteva kilograme faţă de lupta impotriva unei boli majore si grave.

De asemenea, se ştie că toţi cei care se lasă de fumat au tendinţa de a mînca mai mult, dar aceasta nu este o necesitate a organismului, ci o înlocuire a obiceiului de a fuma prin consumul de mîncare sau ronţăind ceva care să înlocuiască ţigările. La fel, se constată că, după renunţarea la fumat, mîncarea are un gust mai bun şi de aici apare tendinţa firească de a mînca mai mult. Cresterea ponderala poate fi evitata mancand mai putin si facand mai multa miscare. Iar daca alimentatia nu este una dintre cele mai corecte, simpla imbunatatire a acesteia poate rezolva problema.

De ce unii oameni castiga in greutate dupa renuntarea la fumat?

Nicotina şi apetitul

Nicotina poate reduce pofta de mancare si afectează în mod direct activitatea de serotonină şi dopamină, care sunt substanţe care comandă transmisia neuronala în zonele creierului , care reduce foamea. Nicotina ridica activitatea acestor substanţe într-un mod care este similar cu ceea ce se întâmplă atunci când mănânci ceva dulce. Pentru o perioadă lunga după fumat , simti mai putina foame.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: