• Advertisements

Cum sa previ varicele

Photobucket
Varicele sunt printre cele mai frecvente probleme la oamenii de toate vârstele şi sexele. Varicele sunt vase de sânge dilatate care, în general , apar in partea de jos a picioarelor, în jurul gleznei. Pe langa aspectul lor inestetic, aceste vene noduroase pot cauza durere şi diverse riscuri pentru sănătate. Cu toate acestea există câteva lucruri esenţiale care le puteţi face pentru a diminua posibilitatea de a avea venele dilatate.

•Unul din lucrurile de bază care le puteţi face pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră este să stati mereu drepte. Postura corectă va relaxa picioarele şi va pune mai putina presiune pe vene, astfel ajutându-vă pentru a preveni varicele.

•Exercitiile fizice regulate cum ar fi alergarea, ciclismul, mersul pe jos promovează circulaţia sângelui în picioare şi vă ajută să vă protejaţi de varice. Antrenamentul regulat reduce tensiunea arterială şi este benefică pentru buna funcţionare a sistemului circulator in ansamblu.

•Încercaţi să evitaţi purtarea de tocuri inalte , mai ales pentru o lungă perioadă de timp. Aceşti pantofi pun o presiune excesivă asupra venelor de la picioare şi pot provoca varice.

•Când eşti culcata, utilizează perne mari pentru a pune picioarele tale la o inaltime de 8-12 cm deasupra inimii. Este un lucru foarte important pe care il puteţi face pentru sanatate, mai ales atunci când a trebuit să stati in picioare, timp de ore. Stai in acest fel pentru câteva minute bune pentru a lua presiunea de la picioare  şi pentru a preveni acumularea de sânge în vene.

•Când sunteţi in sezut, evitati incrucisarea picioarelor, deoarece încetineşte circulaţia ascendentă sanguina către inimă şi provoaca tensiune pe venele de la picioare.

•Nu fumati! Acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteţi face pentru venele picioarelor si pentru starea ta generala de sanatate. Pe lângă riscurile de sănătate numeroase, fumatul este principala cauza a hipertensiunii arteriale şi formarea de varice.

•Menţinerea unei greutati corporale ideale este la fel de importanta. În cazul persoanelor supraponderale, întregul sistem circulator este forţat să lucreze mai mult şi acest lucru duce la o presiune în vene. Fii atenta la obiceiurile alimentare corecte şi fa sport în mod regulat pentru a-ti menţine corpul sănătos şi în formă.

•Purta haine care nu provoacă presiune în talie sau la picioare pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui în partea inferioară a corpului. Evitaţi hainele strânse, precum şi tocurile inalte şi alege haine confortabile, elegante , care se potrivesc bine pe tine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: