• Advertisements

Cum tratezi retentia de apa

Retenţia de apă înainte de perioada de menstruatie poate fi incomoda şi enervanta. Dar schimbarile stilului de viata, medicamentele sau suplimentele nutritive pot ajuta la ameliorarea acestui simptom frecvent premenstrual.

Retenţia de apă premenstruala provoacă o senzaţie grea cu o saptamana sau două înainte de începerea perioadei de mentruatie. Pentru majoritatea femeilor, retenţia de apă este doar un deranj lunar – dar în unele cazuri, poate fi destul de severa pentru a interfera cu activităţile de zi cu zi.

De ce se întâmplă retenţia de apă

Retenţia de apă este un simptom clasic de sindromul premenstrual (PMS). Care sunt cauzele acesteia – nu este clar, dar schimbările hormonale par a juca un rol major.

Modificările stilului de viaţă

Avand grija de tine poti ajuta sa elimini retenţie de apă. Urmaţi aceste sfaturi:

■Include activitatea fizică, în rutina de zi cu zi. Femeile care participă la activităţi fizice periodice, în general, raporteaza de simptome PMS mai puţine.
■Elimina sare. Limitarea cantitatii de sare din dieta poate ajuta la prevenirea retenţiei de apă. Atentie la surse ascunse de sodiu, cum ar fi sos de soia, conserve de legume, supe la plic, etc.
■Mănâncă un regim alimentar sănătos. Mănâncă o multime de fructe, legume, nuci, seminţe şi boabe întregi. Evitaţi cofeina si alcoolul.

Dacă nu se poate controla retenţia de apă, cu modificările stilului de viaţă în monoterapie, diverse medicamente pot ajuta. În funcţie de severitatea simptomelor dumneavoastră, dorinţa dumneavoastră de a rămâne gravidă şi de alţi factori, opţiunile pot include:

■Tratamente PMS. Aceste medicamente (Midol, Pamprin, altele) conţin, de obicei o combinaţie de diuretice uşoare, antialgice, antihistaminice şi cafeina, care pot ajuta la tratarea o serie de simptome PMS .
■Antialgice. Antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul ,poate ajuta sa te simti mai confortabil. Reţineţi că utilizarea pe termen lung de atialgice poate provoca sângerări gastrice şi combinate cu diuretice, în acelaşi timp poate provoca leziuni renale.
■Anticonceptionalele. Contraceptive orale împiedică ovulaţia, ceea ce poate ajuta la reducerea simptomelor fizice de PMS.

Nenumărate vitamine, minerale şi plante au fost folosite ca remediu pentru simptomele PMS, dar puţine s-au dovedit eficiente. Cu toate acestea, cercetarile arata bine pentru:

■Calciu. Luând 1,200 miligrame (mg) de calciu pe zi poate reduce simptomele fizice de PMS, inclusiv retenţia de apă.
■Magneziu. Luând 200 – 400 mg de magneziu pe zi poate ajuta la atenuarea retenţiei de apă. Magneziul nu este recomandat pentru femeile care au boli cardiace grave sau o boală de rinichi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: