• Advertisements

Beneficiile uleiului de masline – piele si par

Photobucket

Uleiul de masline este una dintre comorile antice pe care femeile l-au folosit pentru a avea un ten minunat, radiant. A pornit de la femeile egiptene care au apelat la acest produs secret pentru a-si spori frumusetea pielii lor într-un mod natural.

Uleiul de masline este unul dintre ingredientele cele mai preţioase naturale utilizate în principal pentru scopuri culinare. V-aţi întrebat vreodată de ce femeile care trăiesc în ţările mediteraneene au o astfel de piele frumoasa, stralucitoare si minunata si un par gros? Uleiul de masline este cheia lor secreta. Acest miraculos produs natural acţionează ca o cremă hidratantă si hraneste pielea si parul. Deoarece este un antioxidant natural, bogat in vitamina E, aceasta facilitează eliminarea toxinelor din organism.

Uleiul de măsline funcţionează foarte bine atunci când se aplică instantaneu peste pielea uscată, zone de piele descuamate, cum ar fi calcaie sau coate. Acest remediu ,poate fi găsit în bucătărie şi poate fi folosit ori de câte ori pielea ta are nevoie de un pic de îngrijire suplimentara. Maseaza pur şi simplu o cantitate mica de ulei de măsline în zona afectată, în cazul în care pielea tinde sa fie super uscata şi veţi vedea imediat diferenţa. În general, picioarele noastre sunt uscate. Înainte de a merge la culcare, da-le o umiditate profundă prin aplicarea unei cantitati adecvate de ulei de măsline si maseaza-l bine în pielea ta. În scopul de a lasa uleiul de a pătrunde profund în piele, se acoperă picioarele cu sosete de bumbac. Dupa acest tratament magic, picioarele tale se vor simţi foarte bine, dimineata.

Se prepară in casă un exfoliant natural pentru a trata pielea uscata, aspra de pe mâini. Este o modalitate rapidă şi facilă de a da pielii tale o umiditate profundă, oferindui vitamine esenţiale, care sunt prezente în uleiul de măsline. Se amestecă două linguri de ulei de măsline cu două linguri de zahăr brun. Aplicati amestecul pe maini si frecati-l până când zahărul sa dizolvat complet. Apoi se spală mâinile cu apă caldă şi veţi observa imediat cât de moale şi palpabilă este pielea ta .

Un alt remediu natural pentru cuticulele uscate si unghiile exfoliate consta in pregătirea unui tratament cu ulei fierbinte prin adăugarea de câteva picături de suc de lămâie proaspătă, o cantitate mică de ulei de măsline fierbinte şi inmuitati-va mâinile pentru aproximativ 5-10 minute.

Photobucket

Pentru a obţine o piele minunata şi un ten proaspăt, radiant, se prepară o masca facială din ulei de măsline, gălbenuş de ou şi miere. Aplicaţi masca pe fata si relaxeaza-te timp de 10-15 minute, permiţând ingredientelor să aibă efect. Clătiţi cu apă caldă .

•Păr

Uleiul de măsline este un produs minunat pentru par lăsându-vă părul puternic, stralucitor. Se aplica o cantitate mică de ulei de măsline cald şi se freca bine pe pielea capului cu mişcări de masaj. Infasurati parul într-un prosop şi lăsaţi-l timp de 20-30 minute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: