• Advertisements

Uleiul de Argan – proprietati si beneficii

PhotobucketUleiul de Argan este extras dintr-un copac endemic din Maroc, unde a fost folosit de secole pentru a trata diferite probleme de sănătate şi frumuseţe.

Beneficii de sanatate

•Uleiul de Argan s-a dovedit a fi foarte eficient pentru reducerea inflamatiei si ajuta la reducerea colesterolului LDL datorită conţinutului ridicat de fitosteroli. În plus, se pare că uleiul de Argan are un impact benefic asupra persoanelor care sufera de artrita, fiind un agent de eliberare a durerii, sau arteriosclerozei si protejeaza sistemul cardiovascular. Un consum regulat de ulei de Argan pare a avea un impact benefic asupra digestiei şi este util pentru tratarea sindromului iritabil, care devine o problema destul de frecventa in zilele noastre.

Ingrijirea pielii

•Uleiul de Argan este un hidratant extrem de eficient, care are, de asemenea, proprietăţi antimicrobiene. Uleiul de Argan este mult mai mult decat o simpla crema hidratanta, pentru că nu conţine colesterol si nu lasă reziduri pe piele , ajutând la refacerea pH-ul natural al pielii.

•Conţinutul ridicat de acizi graşi face uleiul de Argan mai eficient decât alte hidratante naturale ale pielii, cum ar fi Untul de Shea sau uleiul de măsline.

•Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei pielii, ajutând la vindecarea multor boli dermatologice, cum ar fi eczemele, psoriazisul si chiar acneea. Acest ulei miraculos, de asemenea, numit de aur lichid poate vindeca în mod eficient cicatrici de acnee ,arsuri şi pete. Cele care ar dori sa previna vergeturile, se pot baza pe acest ulei uimitor mai ales în timpul sarcinii, atunci când această problemă este aproape universala.

Proprietăţi anti-imbatranire

•Datorita continutului ridicat de fenoli, uleiul de Argan poate fi utilizat cu succes pentru a combate imbatranirea prematura a pielii. Fenolii conţinuti în uleiul de Argan pot neutraliza efectul distrugător al poluarii, fumatului, stresului si altor radicali liberi care pot avea efect nociv asupra pielii. El poate stimula procesul de reînnoire a pielii, ajutând pielea sa recapete elasticitatea şi reduce ridurile, în acelaşi timp.

Ingrijirea părului

Photobucket

•Uleiul de Aragan vă poate ajuta la prevenirea varfurilor despicate , va ajută să lucraţi cu părul creţ mai eficient si va poate ajuta la repararea parului deteriorat atunci când a fost supus unor tratamente chimice diferite. Parul uscat poate deveni un lucru din trecut, atunci când utilizaţi acest crema hidratanta incredibil de eficienta. În plus, uleiul de Argan poate fi de asemenea utilizat pentru a tratarea pierderii parului si unii oameni chiar pretind că uleiul de Argan poate contribui la accelerarea cresterii firului de par natural. Cu astfel de proprietăţi uimitoare, nu e de mirare că cele mai celebre saloane de păr au început deja utilizarea acestuia.

Îngrijirea unghiilor

•Uleiul de Argan poate fi o soluţie eficientă atunci pentru unghiile fragile. Aplicând o soluţie cu ulei de Argan si suc de lamaie pe unghii pentru aproximativ 15 de minute în fiecare noapte, va contribui la consolidarea şi restaurarea unghiilor in mod natural.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: