Ciorba de perisoare


Ingrediente:
2 l de apa,
1 l de bors.
Zarzavat de supa (un morcov, un patrunjel si o ceapa),
verdeata,
3 rosii,
Sare,
un galbenus,
doua linguri de smintina.

Perisoare:
500 de g carne cu os, o felie de piine, doua linguri
de orez, o ceapa, un ou, sare, piper.

Preparare:

Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt si osul care ramine de la carne. Se lasa sa fiarba bine.

Se toarna borsul fiert separat si strecurat. Se adauga verdeata taiata fin, rosiile carora li s-au scos semintele si sare. Se lasa sa dea citeva clocote.

Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de piine muiat si stros bine. Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper.

Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a se servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smintina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: