Castraveti murati in saramura


Ingrediente

3 kg castraveti proaspeti de culoare verde
2 capatani de usturoi
marar pentru muraturi
3 bucati de hrean
foi de dafin
piper boabe
ardei iute optional
sare

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu foi de dafin, piper, sare in proportie de 50 g de sare la 1 litru de apa. Dupa ce a dat cateva clocote, se da la o parte sa se limpezeasca;

Se curata usturoiul si hreanul, se taie in bucati hreanul;

Se spala bine castravetii si se aseaza vertical in borcane, printre ei se pun catei de usturoi si bucati de hrean, iar pe deasupra crengi de marar si ardeiul iute;

Se toarna saramura fierbinte peste castraveti, daca borcanul este de sticla, pentru a nu plesni, se infasoara intr-o carpa uda sau se pune un cutit dedesubt;

Se lasa acoperiti cu o farfurie pana a doua zi, cand se completeaza saramura daca nivelul acesteia a scazut, apoi se acopera cu capace sau celofan.

Castravetii se vor conserva dar vor ramane tari, daca adaugam printre ei frunze de visin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: