• Advertisements

Ce sa mananci cand alaptezi

Photobucket
Atunci când alăpteazi, dieta este foarte importanta pentru a produce lapte de calitate pentru nou-născutul dumneavoastră.

Dacă alaptezi bebelusul, modul in care mananci si mai ales ceea ce mananci este mai important decât oricând. Tot ceea ce mâncaţi , toate vitaminele, toată puterea şi energia pe care le produc, de asemenea, merg la copilul tau.

În scopul de a produce lapte de calitate, corpul tau foloseste aproximativ 100 – 150 de calorii suplimentare pe zi; astfel, în timp ce alăpteazi o femeie are nevoie de un supliment de 500 de calorii pe zi.

De exemplu, dacă înainte de naştere, ai avut nevoie de 2000 de calorii pentru ati menţine greutatea şi sănătatea, acum veţi avea nevoie de 2500-2600 de calorii.

În cazul în care, in care ati fost insarcinata vitaminele au fost necesare, după nastere, ele sunt chiar mai importante. Deci, ar trebui să acorzi o atenţie suplimentară la aportul de vitamine. Concentraţi-vă pe vitamina B12, vitamina D, proteine, calciu, zinc, magneziu, vitamina B6 si acid folic. Dacă aceste vitamine sunt la nivelul bun în corpul vostru, totul va fi bine.

Dar, în cazul în care nivelul lor este scăzut, veţi fi în continuare capapbila de a produce lapte, dar corpul tau va avea de suferit, deoarece nu mai aveţi toată energia de care organismul tau are nevoie în această perioadă importantă din viaţa ta.

Photobucket
Multe dintre noi – gravide sau nu – nu beau suficiente lichide pentru a menţine hidratarea noastra la nivel optim. Deci, dacă alăptati, bea o multime de lichide, apa, ceai, sucuri proaspete; este extrem de important.
Încercaţi să beti cel puţin 8 pahare pe zi.

Desigur, fumatul, consumul de alcool, orice fel de medicamente trebuie sa fie evitate. Oricum, dacă aveţi nevoie de medicaţie, într-adevăr trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: