• Advertisements

Regimul celor mai sanatosi oameni din lume

Photobucket

Dan Buettner de la National Geographic a călătorit în lume în căutarea de locuri în care oamenii trăiesc mai mult şi sunt mai sănătosi . El a încercat să identifice factorii care sunt implicaţi în promovarea longevitatii, pentru ca toţi sa poata beneficia, indiferent de locul în care trăim.

Elementele de bază

Buettner defineşte o zonă albastră ca un domeniu în care există un număr neobişnuit de mare de oameni care trăiesc până la vârsta de o sută sau mai mult. În plus, nu numai că sunt ei trăiesc o lungă perioadă de timp, dar raman, de asemenea, vibranti şi fericiti in acest timp.

Patru regiuni ale lumii sunt identificate şi elementele care pot contribui la apariţia remarcabila de longevitate în aceste domenii sunt examinate.

Insula italiană din Sardinia

■Într-un sat de 2500 de oameni acolo erau şapte centenari; un număr foarte mare având în vedere că raportul în SUA este unul la 5000.
■Sardinienii au o dieta in stil mediteranean cu cereale integrale, fasole , legume, fructe, carne de oaie şi produse din lapte de capră şi vin rosu. Carnea este rezervata pentru zilele de duminică şi la ocazii speciale.

Okinawa în Japonia

■Este binecunoscut ca unul dintre locurile în lume în care oamenii trăiesc o viaţa lungă şi sănătoasă.
■Dieta Okinawa include orez brun, produse din soia, tofu, legume, cartofi dulci şi peşti. Carnea de porc se consumă numai ls ocazii de ceremonie şi este luată în cantităţi mici.
■Un aspect important al abordării dietei Okinawa este să mănânci până când esti doar 80% plin, ceea ce duce la o limitare moderată a aportului de calorii, unul dintre factorii asociaţi cu longevitatea.

Loma Linda din California

■Aici există o populaţie de adventiştii de ziua a şaptea şi un studiu bine-cunoscut de sănătate a documentat faptul că adventiştii trăiesc mai mult decât restul populaţiei iar dieta lor vegetariana este considerat a fi cauza cea mai probabilă .
■Factorii specifici dietetici care pot fi implicati în domeniul sănătăţii includ un consum ridicat de fructe şi legume, fulgi de ovăz, nuci şi apă.

O regiune în Costa Rica

■Acesta este locul unde au fost gasiti cei mai sanatosi oameni din lume.
■Dieta lor include portocale, mango, papaya, porumb, fasole, orez, suc de fructe şi ouă. Apă în această regiune este, de asemenea, deosebit de ridicata în minerale, cum ar fi de calciu si magneziu.

Comun pentru toate zonele albastre a fost un accent puternic pe familie şi comunitate. Sprijinul social este un factor care ar putea fi implicat în nivelul scăzut de stres, care este raportat de centenari.

Ei au un puternic simţ al scopului şi astfel cum sunt definite credinţele şi practicile spirituale.

Alimente recomandate

Fructe, legume, fasole, tofu, nuci, ciocolata neagra, de oaie şi de lapte de capră, pâine integrală de grâu, orez brun, fulgi de ovăz, porumb, cartofi dulci, miso, vin rosu.

Exemplu de Dieta

Un plan de dieta nu este inclus în carte, deoarece autorul este de părere că un program rigid, cu obiective pe săptămână poate fi dificil pentru persoanele ocupate cu viata.

În schimb, el vă recomandă să includeti treptat mici modificări în stilul de viata, deoarece acest lucru va da cea mai mare sansa de succes pe termen lung.

Recomandari de exercitii

Tipul de exerciţiu întreprinse de către centenari este de obicei legat de rutina de zi cu zi de lucru. De exemplu, sardinienii fac o mulţime de mers pe jos în activitatea lor de ciobani, okinawii grădinăresc şi adventiştii fac regulat plimbari.

Cititorii sunt sfătuiţi să facă o combinaţie de aerobic si consolidarea activităţilor. Yoga este favorizata mai ales pentru că ajută la îmbunătăţirea echilibrului, întăreşte musculatura, creşte flexibilitatea, este bun pentru articulaţi şi poate furniza acelaşitimp sprijin social şi echilibrul emoţional ca si practica spirituale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: