• Advertisements

Etapele dietei South Beach

Photobucket

Dieta South Beach presupune luarea unor gustari strategice. Dieta include si aceste gustari intre mesele principale, indiferent daca se simte sau nu nevoia. Nu vor fi numarate caloriile si nici consumul alimentelor dupa portii bine stabilite. Dar nici infulecarea alimentelor nu este permisa. Se vor consuma portii normale.

Dieta are 3 etape:

In prima etapa, care dureaza 14 zile, este interzis consumul de paine, orez, cartofi, paste fainoase, dulciuri si fructe. De asemenea, se interzice consumul de bere, vin , coniac sau alte bauturi alcoolice. Cei care au experimentat dieta afirma ca, dupa primele zile de dieta, acestor alimente nu li se va mai simti lipsa. In ceea ce priveste lactatele, sunt permise consumul a doua portii pe zi de lapte, iaurt sau lapte batut, sarace sau lipsite de grasimi.

In etapa a doua, vor fi introdusi treptat cativa dintre carbohidratii interzisi. Pentru cei carora le plac pastele, le vor putea consuma in aceasta faza. Tot acum este permis consumul de legume ca morcovi, rosii si ceapa; de asemenea, fructele pot fi consumate fara restrictie. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Aceasta faza dureaza pana cand pierdeti surplusul de kilograme.

Ultima faza este cea care va dura tot restul vietii; este vorba despre un mod de viata pe care ar trebui sa si-l insuseasca fiecare dintre noi, nu mai este un regim de slabire. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale, respectand cateva dintre regulile de baza ale dietei.

Alimente interzise din prima faza:

Carne : vita; pasare – pui (aripi si pulpe); rata, gasca, produse semi-preparate, porc,vitel.
Legume: morcovi, porumb, cartofi, rosii (maxim una/zi), sfecla.
Fructe: orice fel de fructe.
Lactate: branza cu continut mare de grasimi,  smantana,  lapte (integral, semidegresat), iaurt,  inghetata,  lapte de soia.
Fainoase: paine, cereale, fulgi de ovaz, orez, paste, produse de patiserie.

Promisiunea de a scapa de 3-5 kg in doua saptamani nu este foarte agreata de nutritionisti care sunt de parere ca scaderea in greutate trebuie sa se produca treptat, cu cel mult 1,5 kg pe saptamana pentru ca efectele sa se mentina in timp si sa nu afecteze starea de sanatate. Acesta pierdere spectaculoasa a kilogramelor se datoreaza deshidratari si scaderii numarului de calorii – datorate regimului sever din prima etapa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: