• Advertisements

Yoga – beneficii

Photobucket
Toată lumea ştie că această practică veche a reuşit să îmbunătăţească mintea si  corpul. Afla beneficiile pentru sănătate astfel încât sa vă puteţi convinge că yoga merita incercata.

Beneficiile fizice

Este un fapt bine cunoscut că oamenii doresc să arate bine şi yoga poate ajuta cu siguranta oamenii să obţină un corp perfect. Yoga poate asadar:.

•Îmbunătăţirea posturii fizice caci yoga promovează diferite ipostaze, care pune organismul în anumite poziţii benefice. Acest lucru va permite persoanelor cu o poziţie deformata de a corecta postura lor si îi împiedică de durerile de spate.

•Îmbunătăţirea flexibilităţii corpului. Yoghinii avansati isi pot indoi corpul lor in mod uimitor si muncesc cu fiecare muşchi din corpul lor şi ii permite organismului să fie mai flexibil cu fiecare sesiune.

•Îmbunătăţirea sistemului digestiv şi yoga poate avea un impact foarte benefic asupra sistemului digestiv.

•Îmbunătăţi starii pulmonare şi oxigenarea sângelui prin promovarea exerciţilor de respiraţie. Aceste tehnici de respiraţie pot permite oamenilor să îşi îmbunătăţească starea lor pulmonara iar respiraţia de aer proaspăt poate fi decât benefică pentru fiecare persoană. Acesta este unul dintre motivele pentru care yoghinii practică yoga în aer liber.

Beneficiile psihice sunt:

•Eliberarea de stress iar meditatia poate ajuta corpul şi mintea sa ia o pauza de la problemele de zi cu zi care să îi permită corpului să se odihnească şi sa isi “reîncărce bateriile”. Yoga poate scuti tensiunea din corp si promoveaza relaxarea si o stare de bine.

•Imbunătăţirea concentrarii este de asemenea un factor foarte important promovata prin yoga iar pentru a atinge starea de meditaţie , o cantitate mare de concentrare este necesara. Acest lucru va permite oamenilor să îşi îmbunătăţească concentrarea .

•Meditaţia şi relaxarea promovate prin yoga pot afecta persoanele la nivel emotional, permiţându-le să se simtă mai bine în propria lor piele, promovând astfel starea de spirit bună şi o stare de bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: