• Advertisements

Saptamana a treia de sarcina

Cand embrionul se fixeaza pe peretele uterin puteti avea o usoara sangerare. Nu trebuie sa va ingrijorati, este de fapt primul semn de succes. Daca va simtiti obosita in aceasta saptamana, sau daca observati ca sanii vi se maresc sau devin durerosi, s-ar putea sa nu fie totul in capul dumneavoastra. Ambele sunt semne timpurii ale sarcinii. Deasemenea e posibil sa aveti schimbari de dispozitie (dupa spusele partenerului, oricum- caci dumneavoastra sunteti destul de sigura ca aveti dreptate in orice privinta). Toate acestea se intampa datorita hormonilo care alearga nebuneste prin corpul dumneavoastra.

Tot acesti hormoni sunt responsabili si de oboseala pe care o veti simti pe tot parcursul zilei. Nevoia de a merge la toaleta la fiecare 10 minute este deasemenea un semn al sarcinii. Din pacate veti merge cu aceeasi frecventa la toaleta si in urmatoarele 37 de saptamani. S-ar putea sa experimentati si greturile matinale in aceasta saptamana. Odata ce veti avea un test de sarcina pozitiv, saptamana urmatoare, va veti da seeama ca nu e vina partenerului ca sunteti ultra-sensibila, si probabil va veti cere scuze. Cu siguranta si simtul olfactiv va deveni mult mai sensibil, veti avea mirosul mai dezvoltat decat al unui labrador si orice miros puternic va va provoca greata.

Copilul dumneavoastra: Chiar daca dumneavoastra nu stiti ca sunteti insarcinata asta nu inseamna ca in corpul dumneavostra nu se produc o multime de schimbari. Saptamana aceasta incepe cu unul dintre cele mai emotionante momente de pe parcursul sarcinii(in afara de intalnirea dintre ou si spermatozoid, cand ati ramas de fapt insarcinata): implantarea embrionului. Cu alte cuvinte, micutul el sau ea (tehnic numit zigot) se va prinde acum de uterul dumneavoastra si va ramane acolo pentru urmatoarele 37 de saptamani.

Oricat de mult v-ati dori sa va imaginati “implantarea” ca si cum copilul dumneavoastra a alunecat in uter si se acopera cu o patura (sacul embrionar) pentru un somn de 9 luni, adevarul este ca acest procedeu semana mai mult cu ceva extraterestru. Cand embrionul loveste uterul, se elbereaza niste enzime care vor manca din peretele uterin pentru ca embrionul sa poata creste in el. Dragut nu? Odata ce s-a implantat , ghemul de celule se imparte in 2. O parte devine embrionul, si cealalta parte reprezinta placenta.

Embrionul se peretele uterin incep sa lucreze impreuna, formand o retea de vase de sange care transporta oxigen si hrana catre embrion si placenta. Aproape de sfarsitul acestei saptamani, se va produce acel hormon specific sarcinii hCG. Acest hormon este de departe “simptomul” cel mai sigur care anunta sarcina. Tot datorita acestui hormon vor iesi pozitive si testele de sarcina pe care le veti face saptamanile urmatoare. La sfarsitul acestei saptamani micutul dumneavoastra va fi format din 500 de celule microscopice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: