• Advertisements

Saptamana a patra de sarcina

Acum incepe totul. Odata ce micutul s-a implantat in uter si placenta incepe sa creasca, inima dumneavoastra incepe sa bata mai repede.S-ar putea sa aveti cu 15 batai mai mult pe minut. Pana cand sangele dumneavoastra va putea gestiona aceste batai in plus, probabil va veti simti obosita tot timpul. Este un bun motiv sa va faceti frecvent siesta.

Copilul dumneavoastra: Embrionul microscopic are destula treaba in aceasta saptamana , sa creeze placenta, cordonul ombilical si elementele ded baza ale corpului ei/lui. Embrionul este acum format din 3 straturi care se vor transforma in parti diferite ale corpului. Din stratul interior se vor forma intestinele , ficatul si plamanii copilului. Din statul de mijloc se vor forma inima, organele sexuale, muschii, oasele si rinichii copilului, iar din stratul periferic se va dezvolta parul, pielea precum si sistemul nervos al bebelusului.

Credeti sau nu copilul dumneavoastra incepe sa arate ca o mica fiinta (nu neaparat umana), avand deja format cap-ul, o gura deschisa si o forma primitiva a creierului si inimii. La sfarsitul acestei saptamani, copilul dumneavoastra va masura 1/25 inch lungime, cam de dimensiunea unui punct

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: