• Advertisements

Saptamana a cincea de sarcina

Daca nu ati data niciodata importanta la ce mancati – cu dumneavoastra vorbim Dna cheeseburger si cartofi prajiti – acum este timpul sa faceti o prioritate din asta, sa mancati numai mancate sanatoasa. O femeie insarcinata ar trebui sa consume cca 300 de calorii mai mult decat in mod obisnuit pe zi. Asa e: extra calorii! Sa fii insarcinata e super! Ar fi bine sa mergeti la o consultatie, la un nutritionist sau dietetician pentru a va crea un plan de masa potrivit dumneavoastra. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la ceea ce va place si sa mancati numai mancare sanatoasa, plictisitoare, mereu.

Un nutritionist va poate ajuta sa consumati mai intai nutrientii necesari bebelusului si apoi sa va faceti si placerile culinare. Anumite super-alimente, cum ar fi nucile si iaurtul, va ofera dumneavoastra si bebelusului toti nutrientii necesari. Copilul dumneavoastra: Inima microscopica a copilului dumneavoastra incepe sa bata in aceasta saptamana – totusi nu poate fi detectata inca la ecografii Dopler pentru inca cateva saptamani, deci va trebui sa mai astepti o vreme pentru a-ti satisface curiozitatea.

Iata ce se mai intampla cu bebelusul dumneavoastra: Cu inima batand, sangele incepe sa circule prin corp. Astfel sistemul primului organ al bebelusului e format si incepe sa functioneze. Incepe sa se formeze creierul, sistemul cardio-vascular, sistemul nervos, sistemul reproductiv, precum si alte sisteme majore. Desi se dezvolta cu asa o repeziciune, copilul are abia 2 milimetri lungime, cam de dimensiunea unei seminte de susan (uitati-va la una, nu o sa va vina sa credeti ce mica este).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: