• Advertisements

Exista punctul G?

Aceasta zona erogena este rodul imaginatiei femeilor. Mai pe scurt, punctul G este un mit, sustine un grup de cercetatori din cadrul Colegiului King din Londra.

Conform Dailymail.co.ok, oamenii de stiinta au desfasurat un studiu, la care au participat peste 1.800 de femei, si nu s-a gasit nicio dovada potrivit careia punctul G ar exista. Mai grav, acestia sustin ca presupusa zona aglomerata cu terminatii nervoase este numai in imaginatia noastra, a femeilor, influentate fiind de terapeutii sexuali si articolele din revistele de specialitate, potrivit BBC.co.uk.

La studiu au participat perechi de gemene identice sau non-identice cu varste cuprinse intre 23 si 83 de ani.

Sexologul american Beverly Whipple, care a ajutat la popularizarea conceptului de punct G, numit astfel dupa Ernst Gräfenberg, omul de stiinta german care a descoperit aceasta zona erogena in anul 1950, sustine ca rezultatul studiului este gresit. Whipple a pus in evidenta existenta punctului G intr-un studiu care a cuprins 400 de femei si a scris numeroase carti despre acest fenomen, printre care si “Punctul G si alte descoperiri despre sexualitatea umana”.

Potrivit Times, Beverly a declarat: “Cercetatorii britanici nu au luat in considerare experienta lesbienelor si a femeilor bisexuale, precum si efectul diferitelor tehnici sexuale. Oamenii de stiinta au omis si faptul ca gemenele nu au, in general, acelasi partener sexual”, a spus Whipple.

Punctul G a fost fotografiat

Stiu ca suna si cum am vorbi despre o nava extraterestra, dar punctul G a starnit, de-a lungul timpului, multe dezbateri intre sexologi si nu numai. Anterior acestui studiu se presupunea ca aceasta zona erogena, sub forma unui bob de mazare, este constituita dintr-o masa musculara cu mai multi nervi.

Punctul G ar fi localizat la aproximativ cinci centimetri in interiorul vaginului spre abdomen, in spatele osului pubian (intre uretra si vagin) – distanta variind in functie de fiecare dintre noi. Fiind dificil de localizat, unele femei sunt de parere ca nici nu exista. Daca ar fi sa ne luam dupa acest studiu, femeile care se simteau neimplinite din punct de vedere sexual pentru ca nu le-a fost atins punctul G, acum nu mai au niciun motiv de ingrijorare, pentru ca el nu exista. Simplu, nu-i asa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: