• Advertisements

Coafuri cu gel

Marile case de moda au propus pentru 2010 cele mai indraznete, seducatoare si diverse coafuri pe baza de gel. Extrem de versatile, acestea se potrivesc oricarui tip de tunsoare sau vestimentatie.

Daca pana acum erau la moda coafurile cu gel realizate pe o tunsoare scurta, anul acesta ele pot fi aplicate pe orice lungime de par. Important este sa obtinem acel efect seducator de “par umed”, ca si cum tocmai am fi iesit din mare sau din piscina.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Designerii ne propun felurite variante de aplicare si texturare, mai mult sau mai putin androgine ori nonconformiste. Posesoarele de par lung pot opta spre exemplu pentru o coafura impletita lejer intr-o parte, cu carare in partea opusa si gel aplicat doar la radacina parului. Gelul aplicat la baza intregului scalp poate fi folosit in combinatie cu parul ondulat lejer, fie ca optam pentru o carare centrala
sau pentru una laterala. In ambele cazuri vom folosi un gel sau o spuma buna de par, pe care o vom aplica cu ajutorul unui pieptene cu dinti rari sau cu ajutorul degetelor – pentru un efect mai puternic de texturare.

Pe parul de lungime medie spre lunga putem realiza o coafura sofisticata, cu parul atent dat cu gel (cu ajutorul pieptenelui) si prins apoi intr-o coada inalta – precum vedem la Badgley Mischka – sau joasa – precum vedem la Gucci. Varianta cu carare laterala neteda din colectia Gucci poate fi aplicata si pe parul scurt, pastrand aspectul final plat sau adoptand o finisare texturata a la Roberto Cavalli. Aici, pe langa gel, vom folosi la sfarsit un strop de serum pentru stralucire si/sau netezire.

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Populare in 2010 s-au dovedit si coafurile pe baza de gel cu aspect lejer, usor nefinisat – cu carare sau cu parul dat pe spate – precum vedem la Thakoon, Jonathan Saunders, Alberta Ferretti sau Calvin Klein. Acestea se potrivesc cu orice lungime sau textura de par. In acest caz vom aplica gelul cu degetele sau cu pieptenele pe parul usor umed si apoi vom modela usor suvitele, in functie de finisajul dorit. Important este ca aspectul final sa para umed si nu de-a dreptul inmuiat. In plus, pentru a acentua aspectul de “abia iesita din piscina” intr-o zi torida, putem aplica o pudra bronzanta sau un blush aramiu in zona pometilor.

Senzuale si expresive, coafurile cu gel ale anului 2010, departe de a ne transforma in niste “baietoi”, reusesc sa accentueze feminitatea trasaturilor si a vestimentatiei noastre. Mai mult decat atat, ele ofera un ragaz pentru regenerarea parului afectat de folosirea constanta a foehnului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: