• Advertisements

Dieta pentru un par sanatos

O dieta sanatoasa este foarte importanta dar stiai ca, in cazul incare nu o respecti, parul va fi cel dintai care iti va da semnaleingrijoratoare? Si asta pentru ca substantele hranitoare vor satisfacenecesitatile altor organe, cu o mai mare prioritate, cum ar fi creierul,nicidecum pe acelea ale radacinii firului de par. Rezultatul? Parul taulipsit de vitamine va inceta sa mai creasca, va fi uscat si despicatla varfuri. Cum poti preintampina aceasta problema? Urmeaza o dietaechilibrata, bogata in zinc, fier si vitamina B. Acest lucru inseamnasa mananci multe fructe si legume dar si alimente bogate in proteine sicarbohidrati.

Probleme specifice parului
Parul are nevoie de trei luni pentru a creste si acesta este termenulla care vei vedea rezultatele parului cu probleme. Trebuie sa stii canici o cantitate de fructe sau legume nu poate repara problemele unuipar care a fost distrus prin vopsitul chimic sau ale celui care nu amai fost tuns de doi ani si are varfuri despicate.

In timp ce calitatea parului gras este determinata genetic si nimicdin ceea ce mananci nu poate schimba genele, daca parul tau s-aingrasat brusc, acorda o mai mare atentie alimentelor pe care leconsumi. Mancarurile care fac pielea sa transpire cauzeaza acelasilucru si scalpului. Daca parul tau da semnale ca este uscat, incearcasa introduci in dieta si nuci, alune, seminte, carne de peste.

Parul are aceeasi lungime de trei luni? Dupa cum spuneam, vitamina B areo importanta vitala in acest sens. Daca organismul nu primeste suficientevitamine, parul este primul lucru care va avea de suferit. Mancand putinsi des si vei mentine nivelul de energie de care ai nevoie. O gustarela patru ore ar putea fi de mare ajutor.

Firul de par este foarte subtire? Poate avea legatura cu nivelul slab defier din organism, lucru destul de des intalnit la vegetarieni. Oricineare nevoie de 14,8 mg de fier pe zi. Daca respecti aceasta conditie timpde trei luni dar nu sesizezi o schimbare, programeaza-ti o intalnire cuun medic nutritionist sau unul dermatolog.

Daca observi ca apar tot mai multe fire de par alb pe la tample, totlipsa vitaminei B este cauza. Dupa cum stim, stresul se asociaza mereucu incaruntirea si tot acesta distruge vitaminele B. Studiile au aratatca suplimentare cantitatatilor acestei vitamine au scazut rata albirii parului.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: