• Advertisements

Dieta de ingrasare

Luarea in greutate poate fi uneori la fel de complicata ca si scaderea in greutate. Exista foarte multa informatie care se adreseaza persoanelor care vor sa piarda greutatea excesiva insa pentru persoanele care vor sa creasca ponderal informatia e destul de limitata cantitativ.

Mai intai, discutia cu medicul de familie si apoi cu medicul specialist endocrinolog este esentiala. In unele cazuri, medicul poate prescrie o medicatie ajutatoare cresterii ponderale sau poate efectua o serie de teste care sa puna in evidenta anumite probleme. Odata ce se stabileste ca nu este vorba de o anumita patologie se pot aplica o serie de masuri care ar putea duce la cresterea in greutate.

1. Stabilirea si respectarea unui program alimentar regulat. Trei mese principale si 3 sau 4 gustari intre acestea sunt recomandate. Gustarile trebuie sa fie bine incarcate caloric dar si nutritiv deoarece ele reprezinta suplimente alimentare la o dieta sanatoasa. Daca intoleranta la lactoza nu reprezinta o problema, se pot include in dieta produse lactate cum ar fi untul si inghetata. Totusi foarte mult zahar si grasime nu trebuie consumate.

2. Alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta sunt: painea integrala, cartofii, fasolea uscata, branza, ouale, carnea si pestele. La intocmitea unui meniu trebuie alese alimentele cu valori calorice superioare iar la prepararea mancarurilor trebuie folosite alimente suplimentare care sa creasca valoarea energetica a meselor. De exemplu: cand se prepara snitele, in aluatul stratului pane se poate adauga si lapte praf sau germeni de grau. La prepararea tartinelor se poate adauga branza in exces, iar in laptele cu cereale se pot adauga fructe.

3. Exista de asemenea in comert o serie de suplimente nutritive sub forma de creme, batoane sau bomboane, care sunt convenabile si eficiente.

4. Activitatea fizica la sala de fitness trebuie sa se reduca la un program de ridicare de greutati usoare, pentru a dezvolta masa musculara.

5. Stresul mental si emotional trebuie redus cat mai mult cu putinta. Exercitiile de relaxare sunt de asemenea recomandate.

Cantarirea trebuie sa se faca doar o data pe saptamana intrucat fluctuatiile de greutate pot crea o falsa impresie asupra eficientei acetor masuri si implicit frustrare si stres emotional.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: