• Advertisements

Cat de sanatoase sunt unghiile false?

Toate femeile isi doresc sa aiba unghii lungi, insa nu toate reusesc sa le pastreze asa. Din diferite motive, unghiile se rup. Tocmai din acest motiv, majoritatea femeilor apeleaza la un mic truc: unghiile false. Trebuie sa aveti insa mare grija, pentru ca pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de periculoase.

In primul rand trebuie sa stii ca exista doua sisteme diferite de unghii false: capsulele si cele sculptate sau modelate. Capsulele din plastic se prezinta sub forma unui mulaj care reproduce unghia. O aplicam lipind-o cu un lipici special si apoi ii dam forma dorita.

Unghiile sculptate sunt realizate prin folosirea unui material asemanator rasinii, care se muleaza pe unghia naturala cu ajutorul unui sablon. Rasina acrilica este obtinuta prin amestecul unei pudre si a unui lichid care permite confectionarea pastei ce serveste la sculptarea unghiei false.
Pentru a aplica unghiile false este nevoie de o pregatire prealabila. Unghiile naturale sunt plilite chiar si pe partea lor lucioasa pentru a usura aderarea acrilului. Aceasta etapa este cea mai agresiva pentru ca subtiaza unghia si o face mai fragile. Pilirea creste gradul de penetrare a produselor chimice, foarte toxice.

Anumiti manichiuristi experti pilesc delicat suprafata unghiei naturale, dar altii o subtiaza prea mult. Anumite centre folosesc chiar pile electrice care produc adevarate dezastre. Asa se explica faptul ca persoanele care isi pun frecvent unghii false nu mai pot sta fara ele. Nu pentru ca ar avea unghii urate ci pentru ca ele s-au deteriorat in timp.
Daca unghiile sunt pilite si devin foarte subtiri, substantele toxice patrund si in piele. Lipiciul folosit la atasarea unghiilor capsule este mai putin toxic decat gelul sau acrilul.

Unghiile false pot duce la complicatii. Rasina acrilica poate provoca iritatii si eczeme ale pielii din vecinatatea unghiei. In unele cazuri apar iritatii si la distanta, cauzate de atingerea zonei cu unghiile. Pot aparea egzeme la nivelul pleoapelor, pe fata sau pe gat.

Unghiile false favorizeaza exfolierea celor naturale pentru ca acrilul ataca pielea de sub unghie, iar unghia naturala se albeste. De asemenea, ea se poate ingalbeni sau invineti din cauza unei infectii bacteriene.
Printre altele, exfolierea unghiilor naturale este favorizata de lungimea lor, determinandu-ne sa le folosim si sa ne servim de ele ca de niste instrumente; deschidem sticle, indepartam impuritati. Si spalatul vaselor este o problema pentru unghii. De reguila, cu cat unghia este mai lunga, cu atat este mai fragila.

Unghiile false le afecteaza pe cele naturale, acesta fiind motivul pentru care atunci cand le indepartam nu suntem prea mandre de urmari. Fenomenul este acelasi ca atunci cand indepartam lacul de unghii cu acetona. Desi am aplicat in prealabil o baza, unghia ramane terna, galbuie si chiar patata. Asta ne determina sa aplicam o alta oja si sa nu mai putem scapa din acest cerc vicios.

fmo.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: